Æblebudding
Ingredienser:
smør til at smøre formene med
lidt sukker
2 mellemstore æbler
1 spsk smør
1 spsk vaniljesukker
20 jumborosiner
4 æg
2 dl kaffefløde
2 dl sødmælk
1 spsk sukker
Ingredienser til saucen:
Et lille glas abrikos- eller ferskenmarmelade
Desuden skal du bruge 4 små forme
eller 4 store ovnfaste tekopper
Du gør sådan:
Formene/kopperne smøres godt, hvorefter de drysses med sukker.
Æblerne skrælles og skæres i fine små terninger, som ristes let i 1 spsk smør sammen med vaniljesukkeret. Læg 5 jumborosiner i hver form og hæld æblerne over.
Æg, fløde, mælk og sukker piskes godt sammen, sigtes og hældes oven på fyldet.
Formene sættes i vandbad, ca. 200 grader og bager i ca. 25 minutter.
Når buddingen er færdig, løsnes langs kanten med en kniv, og buddingen vendes ud på en lille tallerken. Garneres med saucen., som kan laves på følgende måde:
Marmeladen piskes godt igennem med lidt vand til en passende konsistens.