Æbleflæsk













Æbleflæsk

Ingredienser:
1 tsk. olie
600 g fersk eller letrøget brystflæsk
2 store løg
¾ kg æbler (4 forskellige slags, hvoraf den ene slags er pigeoner)
150 g sukker
1 stor spsk. akaciehonning
citrontimian
salt og peber

Du gør sådan:
Tænd ovnen på 200 grader og smør bradepanden med ganske lidt olie.
Sværen skæres af flæsket, og der klippes 4 små hak i fedtkanten. Nu bankes hvert stykke flæsk med en kødhammer. Læg kødet i bradepanden og steg det midt i ovnen. Efter 20 minutter hældes fedtet fra – stykkerne vendes og steger endnu 20 min., eller til de er sprøde. Drys med lidt salt, hvis du har brugt fersk flæsk.
Løgene skæres i ringe, og æblerne skæres i kvarte, skrælles, og kernehuset fjernes.
OBS: Pigeonerne skal beholde den røde skræl.
Hæld fedtet i en stor stegepande, hvor løgene steger, til de lige får lidt farve. Æblerne hældes ovenpå, og der drysses med sukker. Steger ikke længere, end der stadig er ”bid” i nogle af æblerne. Akaciehonning tilsættes sammen med citrontimian, og der smages til med lidt salt og peber.

Tilbehør:
Godt rugbrød

Ved servering hældes æble/løg blandingen i et fad, og det sprøde flæsk lægges ovenpå – drys evt. med lidt ekstra timian.

.

.



1 kommentar til “Æbleflæsk”

  1. Tove siger:

    Endnu en meget lækker opskrift hurra
    nemt når man steger i ovnen

Skriv en kommentar