Bagt æblekage













Bagt æblekage
cirka 20 stykker

Ingredienser:
200 g. bagemargarine
200 g. sukker
2 tsk. vanillesukker

3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. fløde

3 spsk. rørsukker
100 g. hakkede mandler eller hasselnødder
4-6 æbler
smørklatter

Du gør sådan:
Margarine og sukker røres godt sammen.
Rør æggene i et ad gangen
Sigt mel, vanillesukker og bagepulver i dejen og rør det i skiftevis med fløden.
Kommes i smurt/meldrysset bradepande.
Æblebåde uden skræl fordeles ned i dejen – drys med rørsukker.
Fordel nødder og rigeligt med smørklatter på dejen.

bagt_aeblekage_foer_bagning
Bages i en forvarmet ovn 200 grader i 30 – 40 min. til den er hævet og gylden.
Afkøles på en bagerist.

Historie:
Min veninde havde fødselsdag, og da jeg var forhindret i at deltage, bagte jeg denne kage til hende og hendes gæster, den har, siden da, ikke heddet andet end: Dortes fødselsdagsæblekage.



1 kommentar til “Bagt æblekage”

  1. Kirsten siger:

    Den prøver jeg