Øllebrød













Øllebrød

Ingredienser:
600 g. blandet brød (overvejende mørkt)
1 l. vand
2 fl. hvidtøl
1 citron (både saft og revet skal)
1 stor spsk. honning
150 g. sukker

Sådan gør du:
Brødet brækkes i mindre stykker og sættes i blød i vandet (gerne aftenen før). Sættes over at koge med 2 fl. hvidtøl og citronskal.
Nu kan du enten sætte en stavblender i, så det findeles, eller hvis det ikke er nok, purerer du det gennem en finmasket sigte, så at kerner, skal og klumper holdes tilbage.
Øllebrøden sættes igen over varmen. Honning og sukker tilsættes samt citronsaft. Det koges godt igennem under omrøring.

Servering:
Med en iskold klat flødeskum er det super lækkert,
men mælk kan også gøre det.

Forslag:
Husk at gemme alle rugbrødsendeskiver i en pose i fryseren, så er der lige pludselig til øllebrød.

Den færdige øllebrød kan efter afkøling fryses i små portioner, så er der nem morgenmad til barnet og dig selv.



Comments are closed.