Skoleboller
24 stykker
Ingredienser:
30 g. sesamfrø
30 g. hørfrø
40 g. solsikkekerner
2 dl. vand + 1 dl. Vand
50 g. gær
3 dl. yoghurt
½ dl. rapsolie
2 tsk. salt
1 spsk. lind honning
550 – 600 g. hvedemel
Sådan gør du:
Kog de 3 slags kerner i 2 dl. vand i 2 minutter. Afkøl det med resten af vandet, yoghurt og olien. Rør gæren ud i blandingen, når den er håndlun.
Tilsæt salt og honning.
Rør melet i (dejen kan ikke æltes med hænderne)
Dejen hæver tildækket 1 time, et lunt sted.
Nu skal man bruge 2 spiseskeer til at sætte dejen på bageplader – med bagepapir på.
Lad bollerne efterhæve tildækket yderligere i 30 min.
Dousch bollerne med en vandforstøver.
Bages i varmluftovn 180 grader i 20 min.
Tilbehør:
Kan spises som de er, men er også gode med div. smørepålæg på.
Tips
Spar på opvasken. Brug en stor gryde fra start og fortsæt med tilvirkningen af bollerne i denne - helst en gryde, der kan tåle, at man kører en ske op ad siderne. Når dejen skal hæve lægges grydens låg på.
Ide’
Anskaf en lille forstøverflaske til vand. Dousch bollerne inden bagning.
Det er helt klart nogle af de bedste boller jeg til dato har smagt. Jeg kan varmt anbefale alle andre at give opskriften et forsøg.