Biscotti
(Verners træskoklamp)
Ca. 30 stk
Ingredienser:
150 g margarine
4 æg
250 g sukker
1 tsk hjortetaksalt
600 g mel
Fyld:
150 g tørrede, hakkede abrikoser
100 g hakket mørk chokolade
150 g grofthakkede hasselnødder eller mandler
Sådan gør du:
Smelt og afkøl margarinen
Pisk æg og sukker tykt og skummende.
Ælt alle ingredienser sammen inkl. fyldet. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen ikke er fast nok til at trille.
Del dejen i 5 dele, som trilles til 5 pølser – tryk dem let flade og bag dem på bagepapir i 15 minutter ved 220 grader.
Før kagerne er kolde, skæres de i skiver på skrå, 1½ cm, med en skarp kniv.
Læg kagerne tilbage på bagepladen på skærefladen og bag dem færdig ved 160º i ca. 20 min., til de er gyldne. Må ikke blive for mørke. De er først sprøde, når de er kolde.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.
Tips:
I stedet for abrikoser kan du bruge soltørrede tranebær eller tørrede ferskner.
Sødt og godt til kaffen og så er de luksustilbehør til kærnemælkskoldskål.
Biscotti stammer oprindelig fra Italien, men denne opskrift har jeg fra landmanden Verner’s kone.