Boller med kardemomme













Boller til jul

Ingredienser:
500 g mel
50 g gær
3 dl kærnemælk
50 g bagemargarine
1 sammenpisket æg
½ tsk salt
2 spsk akaciehonning
50 g hakket sukat
50 g rosiner
1½ tsk. stødt kardemomme

Pynt:
æg
perlesukker

Du gør sådan:
Udrør gæren i lunken kærnemælk,brug en stor gryde,
tilsæt margarine, æg, salt, honning og kardemomme, og rør det grundigt sammen.
Sukat og rosiner vendes i lidt af melet.
Tilsæt resten af ingredienserne – dog kun det halve mel.
Slå det godt sammen og tilsæt nu resten af melet.
Dejen skal være blød.
Læg låg på gryden og lad dejen hæve i ca. 30 min. et lunt sted.
Slå dejen ned og hæld den ud på et melet bord.
Form 16 boller, som efterhæver på bageplade med bagepapir på i 15 min.
Pensl med æg og drys med perlesukker.
Bages på midterst rille ved 220° i 15 min.

Historie:
Disse er boller som Oldefar kunne lide dem, godt med kardemomme.



2 kommentarer til “Boller med kardemomme”

  1. inge siger:

    det er et forspøresel er de gode og bløde når de er bagt

  2. Anni siger:

    ja – og de er meget populære her i familien