Chokoladeroulade
Ingredienser:
175 g mørk chokolade
4 æggeblommer
4 æggehvider
125 g sukker
Smørcreme:
100 g smør
75 g rørsukker flormelis
1 tsk fintmalet kaffe
2 past. æggeblommer
Du gør sådan:
Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes over vandbad.
Buk kanter på et stykke bagepapir, så det bliver en form på 30 x 38 cm.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk de 4 æggeblommer med sukker og vend den afkølede chokolade i.
Pisk hviderne stive og vend dem i chokolademassen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i 20 minutter.
Gør imens et andet stykke bagepapir klar og drys sukker derpå.
Den færdigbagte kage vendes ud på det sukkerdryssede bagepapir. Dæk hurtigt med et rent og fugtigt viskestykke og læg til sidst bagepladen ovenpå for at holde på al fugtighed.
Kaffen røres ud i 4 tsk varmt vand, og dette røres sammen med smør og rørsukker flormelis. Til sidst røres de past. æggeblommer i.
Bageplade, viskestykke og bagepapirformen fjernes, og cremen smøres på – helt ud til kanterne.
Rul kagen sammen fra den lange side.
Brug papiret til at rulle med og til at pakke om rouladen til sidst. Lad det ligge sådan, indtil der skal skæres skiver til servering.
Med en kugle vaniljeis til, ja så er desserten hjemme.