Citronkage med birkes
Ingredienser:
200 g. sukker
200 g. blød bagemargarine
3 æg
25 g. birkes
reven skal af en ikke sprøjtet citron
saft af ½ citron
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
smør til at smøre formen med + lidt mel
Sådan gør du:
Rør bagemargarine og sukker sammen.
Derefter 1 æg i ad gangen.
Birkes, revet citronskal og citronsaft røres i.
Hvedemel og bagepulver sigtes og røres i sammen med mælken.
Dejen kommes i smurt og meldrysset springform.
Bages: 45 min. ved 180 grader i en forvarmet ovn
Glasur:
150 g. flormelis
saft af ½ citron
Hvis citronen er meget saftig, da tag kun lidt ad gangen.
Godt at vide:
Birkes indeholder vegetabilske olier og er derfor en vigtig fødevare.
Birkes kan ikke kun bruges som drys på/i brød, men også i salater.
Her brugt i en saftig skærekage.
Tips:
Kagen kan fryses, hel eller i udskårne stykker, men da uden glasur.