Citronsmør













Citronsmør
Lemon-Curd fra det engelske køkken

Ingredienser:
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
1½ dl. citronsaft
200 g. sukker
150 g. smør
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)

Du gør sådan:
Citronsaft, citronskal, sukker og smør kommes i en gryde og smeltes sammen over svag varme. Nu piskes der kraftigt, mens æggeblommer kommes i. Lad massen tykne under kraftig omrøring i 10-15 min. HUSK svag varme – det må endelig ikke koge.
Citroncremen hældes på rene, skoldede glas. Efter let afkøling sættes glassene i køleskab, hvor de skal opbevares.
Kan opbevares i 2-3 uger.
Egner sig ikke til frysning.

Idé:
Lækkert på ristet brød.
Dejlig på nybagte boller – (se opskrift på fødselsdagsboller).
Fantastisk på pandekager – (se opskrift på pandekager).
Kan bruges som kagefyld.

Variation:
Man kan bruge 1 dl. appelsinsaft i stedet for citronsaft. Så bliver cremen til Orange-Curd.



Comments are closed.