Efterårstærte













“Holmers” Efterårstærte

Ingredienser:
125 g smør
150 g hvedemel
25 g rugmel
1 tsk salt
1 æggeblomme
25 g sesamfrø
1 spsk koldt vand

lidt smør til formen

1 porre
150 g frisk grønkål
175 g tør saltet bacon
75 g gruyére ost
1½ dl. creme fraiche 38 %
¼ dl. sødmælk
2 æg + 1 æggehvide
peber

Du gør sådan:
Start med at tænde/sætte ovnen på 180 grader (varmluftsovn).
Til tærtedejen hakkes smør med mel, salt, æggeblomme og sesamfrø. Det kolde vand kommes i til sidst. Det er super nemt at samle dejen i en foodprocessor. En ovnfast tærteform eller springform smøres, og dejen trykkes ned og godt op ad siderne. Bages i 20 min.
Porren renses og skæres i skiver. Grønkålen skyldes, ribbes, grovhakkes, og begge dele blancheres i 5 min. Tages op af vandet og overrisles med rigeligt koldt vand. Efter afdrypning duppe-tørres de i et rent klæde,
Baconen skæres i terninger og steger ca. 5 min. på en varm pande.
Pisk creme fraiche, mælk og æg sammen. Heri vendes den revne ost, og der krydres med lidt peber. Grøntsagerne, bacon og creme fraiche-blandingen røres sammen, og det hele hældes i den forbagte tærte, som nu bager færdig i ca. 30-40 min.

Tips:
God på en buffé.
Serveres som middagsmad med en lækker råkost til.
Se evt. under Råkost med gulerødder, abrikos og ananas

(Oplysning fra min osteforhandler)
Gruyère er en schweizisk ost.
En ost af høj kvalitet, fast og med en raffineret aromatisk smag. Til fremstillingen anvendes helt ubehandlet råmælk.



Comments are closed.