Fødselsdagsboller
Ingredienser:
150 g. smeltet bagemargarine
50 g. gær
2½ dl. sødmælk
1 spsk. honning eller sukker (40g.)
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
2 æg
600 g. hvedemel
Du gør sådan:
Smelt margarinen og gør den fingerlun med noget af mælken, så honningen og gæren kan opløses deri. Resten af mælken tilsættes. De 2 æg piskes let sammen med en gaffel og kommes i væsken sammen med salt og kardemomme. Meles tilsættes lidt ad gangen. De sidste 100 g. mel holdes tilbage og bruges til sidst, når du ælter dejen godt igennem.
Stilles til hævning, tildækket i 30 min.
Dejen æltes let igennem og deles til 24 små boller, som sættes på bagepapir. Efterhæver yderlig 30 min.
Brug en vandforstøver og dusch bollerne.
Bages i 25 minutter ved 200 grader
Forslag:
Kan sagtens bages dagen inden de skal spises. De lunes i ovnen ved 200 grader (skorpen bliver sprød igen)