Farserede auberginer
4-5 personer
Ingredienser:
3 stk. auberginer
1 spsk. groft salt
Fars:
500 g. hakket skinkekød
1 æg
1 lille rødløg i tern (50 g.)
1 fed knust hvidløg
4 spsk. hakket persille
friskkværnet peber
1 dl. mælk
100 g. smuldret feta ost
1 spsk. rasp
25 g. smør
Tilbehør:
en skål med blandet salat
Sådan gør du:
Skyl auberginerne og skær stilkenderne af.
Del auberginerne på langs og udhul dem med en ske til ca. 2 cm. fra kanten. Drys auberginerne med salt og lad dem stå i 15 min.
Farsen:
Rør kødet godt sammen med æg, løg, hvidløg, persille og peber.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør farsen godt.
Den smuldrede feta vendes med i farsen.
Skyl auberginerne og tør dem godt.
Læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel farsen i auberginerne og drys rasp over. Fordel smørklatter ovenpå og bag auberginerne midt i ovnen.
45-50 min. ved 200 grader.
idè:
man kan også servere nogle grovboller eller grov flute til. Se opskrift på disse