Figenmarmelade
Ingredienser:
1½ kg friske figner
1 kg sukker
5 tsk stødt kanel
4 hele kanelstænger
saft og kød af 3 limefrugter
geleringsmiddel
konserveringsmiddel
Du gør sådan:
Fignerne deles i kvarter, som blandes med sukker, stødt kanel og de hele kanelstænger samt saft og kødet fra limefrugterne. Det hele småkoger i en tykbundet gryde i 20 minutter.
Tag kanelstængerne op og gem dem til senere.
Marmelademassen blendes til det hele er findelt.
Læg nu kanelstængerne tilbage i gryden og kog op yderligere et par minutter.
Rør geleringsmiddel i (følg posens anvisning).
Marmeladen fordeles i rene og nyskoldede glas, luk og opbevar køligt.
Læg gerne en hel kanelstang i hvert glas.
Note:
Figner og kanel er en dejlig sammensætning – et strejf af Frankrig.
Det behøver ikke at være nyhøstede figner – du kan sagtens bruge frosne figner til denne marmelade.
Husk at skrive mærkater til at sætte på glassene.