Finsk brød













Finsk brød

Ingredienser:
250 g. smør
350 g. hvedemel
125 g. sukker

Til pensling:
1 æg
2 spsk. perlesukker
evt. finthakkede nødder

Du gør sådan:
Smør hakkes ned i melet, og det smuldres sammen. Tilsæt sukker og ælt dejen hurtigt sammen.
Dejen tildækkes og stilles i køleskab mindst ½ time.
Sæt ovnen på 200 grader og tril nu dejen i fingertykke stænger og skær disse i ca. 4 cm. lange stykker.
Pisk ægget sammen og pensl kagerne med dette og drys perlesukker ovenpå.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt kagerne på.
Bag småkagerne på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. De skal være svagt lysgyldne. Afkøles på en bagerist..

Tips:
1: den rå dej kan opbevares i fryseren i max. 3 måneder.
2: de færdigbagte småkager skal være helt kolde, inden de lægges i kagedåse med tætsluttende låg, ellers bliver de bløde.



Comments are closed.