Flute med gulerødder
Ingredienser til 3 stykker:
50 g. gær
3 dl. kærnemælk
2 spsk. rapsolie
1½ tsk. salt
2 spsk. citronsaft
1 dl. sesamfrø
100 g. grahamsmel
225 g. revne gulerødder
ca. 500 g. hvedemel
Sådan gør du:
Kærnemælken skal have stuetemperatur. Gæren udrøres i kærnemælken. Tilsæt olie, salt, citronsaft, sesamfrø og grahamsmelet. Rør alt dette godt sammen. Bland nu gulerødderne i. Hvedemelet kommes nu i lidt ad gangen. Hvedemelets mængde afhænger af, hvor saftige gulerødderne er.
Dejen hæver et lunt sted til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, evt. med mere mel. Del den i 3 portioner, der formes til flutes, og disse lægges på plade med bagepapir. Efterhæver til dobbelt størrelse.
Bages ved 275 grader i 25 minutter. Flutene afkøles på en bagerist.
Forslag:
De er virkelig lækre og saftige, så du kan roligt bage dobbelt portion, hvis du har plads i ovnen. Flutene er fryseegnede.