Fransk dessert Galette













Galette
Fransk appelsingalette med friske bær og cremefraiche
8 personer

galette_paa_bradepande

Ingredienser:
10 g. gær
1 spsk. vand
125 g. smør
reven skal af ½ usprøjtet citron
reven skal af en usprøjtet appelsin
lidt fint salt
2 spsk. sukker
1 æg
200 g. hvedemel

4 spsk. sukker
2 spsk. smør

Tilbehør:
frisk frugt
cremefraiche

Du gør sådan:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør smør, citron- og appelsinskal, salt og sukker sammen. Rør æg og gærblandingen i. Tilsæt mel og ælt dejen godt.
Sættes tildækket til hævning ½ time.
Sæt ovnen på 250 grader.
Rul dejen ud på bagepapir til en stor rund kage, løft den med bagepapiret over på bagepladen. Form med fingrene en lille kant hele vejen rundt.
Sukker og små smørklatter fordeles på dejbunden.
Bages i 6-8 minutter (til kagen begynder at tage farve).
Inden servering drysses kagen med flormelis.
Kagen skæres i smalle stykker og serveres med frisk frugt og cremefraiche.

Forslag:
1. Som dessert med et glas mousserende hvidvin til (gerne med et
stænk af Grand Marnier i).
2. På brunchbordet som ”det søde punktum”.



Comments are closed.