Frugtsalat de lux













Frugtsalat de lux

Ingredienser:
1 appelsin
1 æble
1 banan
3 kiwi
blå stenfri vindruer
abrikoser (friske eller fra dåse)
60 g mørk chokolade
25 g valnødder

Lage til frugten:
skræl af en usprøjtet citron
skræl af en usprøjtet appelsin
1½ dl vand
6 spsk sukker
3 stjerneanis
2 hele kanel

1 spsk Grand Marnier

Råcreme:
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
Korn af ½ vanillestang

Du gør sådan:
Citron og appelsin skrælles med en kartoffelskræller.
Alt til lagen på nær Grand Marnier blandes og bringes til kogepunktet. Lagen småkoger ca. 10 minutter.
Si lagen, og når den er afkølet, tilsættes Grand Marnier.
Nu kan frugten tilberedes.
Appelsin fileteres – æble, banan og kiwi skrælles, skæres i fine ensartede stykker. Ligeledes halveres abrikoser og vindruer.
Chokolade og valnødder hakkes. Det hele blandes, og den afkølede lage hældes over.
Lad gerne salaten trække koldt i 3-4 timer, men råcremen tilberedes lige inden serveringen.

Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes i mindst 10 minutter til en luftig ”æggesnaps”.
Pisk fløden stiv og vend den i ”æggesnapsen”

Denne portion rækker til 10 personer.
Beregn 75 g renset frugt pr. person til et frokostbord
Bruger du frugtsalaten som dessert efter en middag, skal du beregne 150 g renset frugt pr. person.

En frugtsalat, der er lidt tidskrævende, men du er sikker på, at dine gæster siger uhm!
Anden frugt kan sagtens bruges, f.eks. pærer, ananas, passionsfrugt, fersken, dadler, og netmelon.



Comments are closed.