Gulerodskage
Ingredienser:
600 g. mørk farin
4 dl. vindruekerneolie
8 æg
550 g. hvedemel
2 tsk. vanillesukker
4 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. tvekulsurt natron
4 tsk. stødt kanel
750 g. revne gulerødder, ikke for saftige
2 dl. rosiner
70 g. groft hakkede valnødder
Sådan gør du:
Rør farin sammen med olie og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen bliver lys og cremet.
Bland melet med vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og vend derefter de revne gulerødder i sammen med rosiner og valnødder.
Formen, som er 44 x 44 cm., smøres godt og dejen hældes i.
Bages i en forvarmet ovn i 1¼ time ved 185 grader.
Kagen er først færdigbagt, når der ikke hænger noget dej fast på en grillnål.
Flødetopping:
250 g. flødeost naturel
250 g. smør
500 g. florsukker
2 tsk. vanillesukker
De fire dele røres sammen og smøres oven på gulerodskagen, når denne er kold.
Tips:
Denne opskrift kan nemt halveres, da passer den til en form på 30 x 23 cm.
Kagen kan bages i store linseforme, men da nedsættes bagetiden
Gulerødder – sprøde og saftige fra Lammefjorden- det var, hvad vi havde rigelig adgang til, da vi selv havde landbrug på dette skønne sted. Som en naturlig ting indgik disse rødder i rigelige mængder i vores husholdning. Det var alt fra snack, brødbagning, supper, tilbehør, selvstændige retter og sågar i desserter. Min gulerodskage blev endda præmieret ved en landsdækkende konkurrence og kom med i en kogebog, der blev udgivet af den Danske Husmoderforening.
Flere år senere bagte jeg den hver dag i min café, hvor den var utrolig populær, især blandt de unge gæster.
Kagen, som alle er glade for, er nem at lave, og den kan holde sig længe.
Vitaminindholdet overgår langt, hvad man kender fra andre kager.
Den allerbedste gulerodskageopskrift vi nogensinde har smagt. Den er velegnet til hverdag og fest, samt til at tage med på job på fødselsdage