Gulerodssuppe
4 personer
Ingredienser:
1 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
400 g. skrællede gulerødder
100 g. skrællet selleri
125 g. skrællede kartofler
125 g. løg
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
¼ tsk. revet muskatnød
1 liter hønsebouillon
1 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft
Du gør sådan:
Olien varmes op og karry tilsættes sammen med grøntsagerne, som er skåret i mindre stykker. Det varmes igennem i et par minutter, og resten af krydderierne tilsættes sammen med bouillonen. Retten koges nu under låg i 15 minutter. Sluk for kogepladen, og lad det hele køle lidt af.
Blend nu suppen med en stavblender og tilsæt piskefløden og smag til med citronsaft.
Suppen koges op og serveres rygende varm med croutoner dertil (se opskrift på disse).
Bedste gulerodssuppe min kone ‘nogensinde har smagt’.
Og hun ved, hvad hun taler om.
Blot synes jeg den kan trække en del mere citronsaft.