Havregrynskugler
Ingredienser til 80 stykker:
150 g smør – stuetempereret
150 g flormelis
375 g havregryn
6 spsk kold kaffe
6 spsk kakao
2 tsk romessens
Pynt:
Farvet krymmel eller kokos
Du gør sådan:
Alt æltes sammen til en ensartet masse.
Derefter trilles massen til kugler, der vendes i krymmel eller kokos.
Skal havregrynskuglerne opbevares til senere brug, bør det være i køleskab.
Variation:
Kaffen kan erstattes af appelsinjuice, og i stedet for romessens kan du bruge likør eller cognac.
Obs: på fotoet er der ikke 80 havregrynskugler, da der både var børn og voksne til stede under tilberedningen!
For øvrigt kan børn fra 2½ år og opefter være med ved tilberedningen – de vil elske det, og når fingrene skal slikkes, smager de bare godt.
Kan bruges hele året – men især til jul!
Forslag:
Du kan selv lave farvet sukker til at trille havregrynskuglerne i.
Du skal bruge:
3 dl perlesukker
1 spsk vand
¼ tsk frugtfarve
Sådan gør du:
Hæld vandet i en lille skål, tilsæt farven, grøn eller rød, og hæld perlesukkeret i. Hæld det nu op i en sigte og lad det dryppe godt af. Bred sukkeret ud i et tyndt lag på en bakke og lad det tørre.
Først når det er helt tørt, kan det bruges.