Hveder













Hveder
25 stykker

Ingredienser:
3½ dl. mælk
100 g. bagemargarine
150 g. gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
3 æg
900 g. hvedemel

Du gør sådan:
Margarinen smeltes og mælken tilsættes. Gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter. Dejen slås ned. Form 25 boller, og sæt dem tæt på en smørsmurt bradepande. Bollerne efterhæver tildækket i 30 min. over en gryde med småkogende vand.
Efterhævning over damp gør hvederne luftige.

Bages i 20 min. ved 200 grader. Når bollerne er afkølet, skæres de igennem. De halverede boller ristes i ca. 5 min. ved ca. 230 grader med skærefladen opad eller under grill.

Spises med smør, ost, marmelade, pølse eller postej.



Comments are closed.