Kiksekage













 

Kiksekage

Ingredienser:
3 pasteuriserede æg (svarende til 3 bægre)
125 g. kakao
150 g. flormelis
½ dl. meget stærk kaffe
reven skal af en usprøjtet citron
250 g. palmin
Ca. 30 stk. firkantede vanillekiks

Du gør sådan:
Æg, flormelis, kakao, kaffe og citronskal piskes sammen.
Palminen smeltes over svag varme, og når den er afkølet lidt, piskes den langsomt i en tynd stråle ned i kakaomassen.
En franskbrødsbageform på 1½ l. fores med husholdningsfilm.
Kiks lægges skiftevis med kakaomassen i lag. Start og slut med kakaomassen. (Træk filmen så der ingen folder er i siden.) Dæk formen til og sæt den til afkøling i køleskab. Dagen efter er den klar til at blive serveret i skiver.

Idè:
Stærk kaffe = 2 tsk. Café Noir instant kaffe+ ½ dl. kogende vand.

Tips:
Må det gå ”vildt” til, kan man tilsætte Grand Marnier i stedet for kaffe, men da er det en god idé at udskifte citron med appelsin.



Comments are closed.