Konfekt-chokolade-kage













Konfekt-chokolade-kage

Ingredienser:
100 g mørk chokolade 81 %
100 g smør
150 g sukker
4 æg
30 g hvedemel
½ tsk stødt kanel
50 g afskallede, fint knuste mandler

Topping:
100 g mørk chokolade 81 %
75 g smør
50 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme

Tilbehør:
Brug evt. ananaskirsebær
Friske jordbær
Friske hindbær
Eller en lækker kugle is (se opskrift)

Du gør sådan:
Start med at smelte chokolade og smør over vandbad og lad blandingen afsvale.
Æg og sukker piskes tykt. Sigt mel og kanel i dejen og vend det sammen (ikke piske) med den let afkølede chokoladeblanding og mandlerne.
Hæld dejen i en smurt, let melet springform, som er beklædt med bagepapir i bunden. Bages ved 200 grader i 25 minutter.
Lad kagen afkøle i formen, før den vendes over på et fad, og toppingen smøres på.
Til toppingen smeltes og afsvales chokoladen en smule, før den piskes glat og tyk med smør, flormelis og æggeblomme.
Bred toppingen over kagen, lav et tilfældigt mønster med en gaffel, og sæt den koldt inden serveringen.

Note:
Som dessert er denne kage lækker, og flot ser det ud, hvis du portionsanretter med tilbehør af frisk frugt og is.
Kagen kan da række til 10-12 personer.



Comments are closed.