Krebinetter med broccolisauce
Ingredienser:
600 g hakket kalv og flæsk
½ rapsolie/smør til stegning
salt og peber
1 stort broccolihoved
salt
1 løg
1 fed presset hvidløg
1 spsk. smør
1 spsk. mel
3 dl mælk
salt og peber
Tilbehør:
broccoli i små buketter
skiver af rød peberfrugt
kartofler
Du gør sådan:
Form kødet til krebinetter, drys med salt og peber og steg dem ca. 3 min. på hver side.
Det ene broccolihoved skæres i mindre stykker, som koges møre i letsaltet vand, 8-10 minutter. Tag broccolien op og blend den med ca. 1 dl af kogevandet.
Smørret smeltes, og det hakkede løg svitses heri, rør melet i og bag op med mælken. Nu tilsættes den blendede broccoli og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Anrettes i et dybt fad – pynt med skiver af rød peberfrugt.
Forslag:
Skal retten gøres ekstra mager, kan kødet skiftes ud med hakket kylling- eller kalkunkød.
Er du ikke meget for hvidløg, kan du krydre med revet muskatnød.