Kylling leverpaté
6 personer
Ingredienser:
200 g. kyllingelever
1 laurbærblad
½ dl. rødvin
1 lille løg
1 stængel blegselleri
1 gulerod
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
2 spsk. tomatpuré
salt og peber
saft og skal af en usprøjtet citron
½ bdt. persille (evt. bredbladet)
1 spsk. kapers
1 spsk. smør
Sådan gør du:
Rens leveren og skær den i små stykker, som lægges i en bøtte med laurbærblad. Rødvinen hældes over og låg sættes på. Stilles i køleskab til næste dag.
Grøntsagerne skæres i meget små stykker, som svitses i olie og 1 spsk. smør.
Kyllingeleveren tages op af marinaden, som sies. Svits leveren sammen med grøntsagerne. Hæld tomatpuré og marinaden i og lad det simre i 10 min. Smag til med salt, peber, citronsaft og –skal. Lad det nu køle lidt af imedens du hakker persillen. Lever massen, persille, kapers og 1 spsk. smør blendes til puré.
Servering:
Spises på et stykke brød, som er ristet ganske let, (se opskrift på brød med kogte mosede kartofler eller landbrød)
Tilbehør kan være: citron og oliven i olie.
En ægte toskansk antipasto.