Lam med tørrede frugter på marokkansk vis













Lam med tørrede frugter på marokkansk vis
8 personer

Ingredienser:
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 ¾ kg udbenet lammekød i tern (f.eks. bov)
3 spsk olivenolie
3-4 fed finthakket hvidløg
2 hakkede løg
225 g spisefærdige abrikoser
225 g spiseklare svesker/dadler
5 hakkede tomater
ca. 1 l grøntsagsbouillon
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
1 bdt koriander
3 tsk chillipasta

6 dl couscous:
6 dl kogende grøntsagsbouillon
olivenolie, salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Bland de tørrede krydderier og gnid dem godt på kødstykkerne. Brun kødet i olie i en stor, bred gryde. Tilsæt løgene og lad dem blive bløde. Herefter kommes de tørrede frugter, tomater og bouillon i.
Lad det hele simre under låg – ca. 1 time – til kødet er mørt. Smag nu til med citronskal og -saft, koriander og chillipasta.

Kom couscoussen i en skål og hæld kogende bouillon over – lad det stå til al væden er opsuget. Smag til med olivenolie, salt og peber.
Server couscoussen til den færdige varme lammeret.

Kommentar:
Lammeretten kan tilberedes i god tid og er derfor ideel gæstemad



Comments are closed.