Leverpostej













Leverpostej

Ingredienser:
400 g. færdighakket svinelever
165 g. færdighakket spæk
50 g. løg
2 tsk. groft salt
citronpeber
frisk citrontimian
½ tsk. allehånde
ansjoser (65 g. drænet vægt)
1 æg
1 bæger past. æggehvider
2 dl. piskefløde
10 spsk. (100 g.) hvedemel

smør til formen

Du gør sådan:
Løg, citrontimian, ansjoser, æg og æggehvider mikses sammen i en lille multihakker.
Alt røres nu sammen og fordeles i en smurt, ovnfast form.
Bages i vandbad nederst i ovnen ved 175 grader i 1 time.

Tips:
Leverpostej kan nedfryses rå, men da skal du tilsætte lidt flere krydderier. Leverpostejen sættes direkte fra fryseren i ovnen, hvor den bager ved 175 grader i 1 time og 20 minutter.

Forslag til tilbehør:
1. Stegt bacon.
2. Stegte championer.
3. Portvinssky (se opskrift).
4. Syltede rødbeder (se opskrift).



Comments are closed.