Linser med creme
Ingredienser til vanillecreme:
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
3 spsk. Maizena
2½ dl. fløde 13%
1 tsk. vanillesukker
Du gør sådan:
Pisk æggeblommer, sukker, Maizena og fløde sammen i en gryde.
Bring cremen langsomt i kog under piskning.
Smag til med vanille.
Pisk af og til i cremen, mens den køler af.
Ingredienser til mørdej:
200 g. smør
150 g. flormelis
1 knivspids salt
350 g. hvedemel
1 æg
2-3 spsk. koldt vand
Du gør sådan:
Smør, flormelis og salt æltes sammen. Mel og det sammenpiskede æg æltes med. Dejen er nu som grov rasp. Saml dejen med det kolde vand. Dejen lægges nu i køleskab et par timer. Del nu dejen og brug 2/3 til linsebund og 1/3 til låg.
Rul mørdejen ud og udstik den til runde flager, ca. 1½ cm. større end linseformen, der skal beklædes.
Beklæd linseformene og fyld dem ¾ op med den afkølede vanillecreme. Stik den resterende dej ud til låg, der lægges over.
Klem kanterne godt sammen og bag linserne midt i ovnen ved 225 grader i 15 min., til de er gyldne og sprøde.
Lad linserne afkøle til de er fingervarme, før de vendes ud af formen og færdig-afkøler på bagerist. Brug evt. en lille spids kartoffelkniv til at få kagerne ud af formene.
Serveres med et drys sigtet flormelis.