Marmelade med gulerødder og stærk orangesmag
Ingredienser:
½ kg. friske gulerødder (skrællet vægt)
2 usprøjtede appelsiner
2 usprøjtede citroner
2 æbler
1 kg. sukker
1 stk. hel kanel
1 stang hel vanille
geleringsmiddel (Marmelit)
konserveringsmiddel (Atamon)
Du gør sådan:
Skræl gulerødderne og riv dem i food-processoren.
Med en stiv børste vaskes appelsiner og citroner i lunkent vand, og skyl dem i koldt vand.
Riv den gule skal tyndt af.
Bland frugtskallen og gulerødderne i en syltegryde.
Tilsæt små terninger skrællet æble.
Pres saften af appelsiner og citroner – (husk ingen kerner, det gør marmeladen bitter), rør det i gryden sammen med sukker og evt. 1-2 dl. vand, hvis ikke gulerødderne er meget friske og saftige.
Læg kanel og en hel flækket vanillestang i gryden.
Koges ved svag varme i 45 min. til gulerodsstrimlerne er gennemsigtige.
Geleringsmiddel tilsættes (følg brugsanvisningen på pakningen)
Hældes på skoldede og Atamon skyllede glas – gerne små. Glassene bindes straks til med syltepapir, eller låg sættes på.
Forslag:
Man kan tilsætte 200 g. tørrede abrikoser, som er skåret i små stykker. Skal koges med fra starten.