Medaljer
Ingredienser:
200 g. hvedemel
50 g. kartoffelmel
1/8 tsk. bagepulver
100 g. smør
1 æg
75 g. sukker
Sådan gør du:
De to slags mel og bagepulver sigtes sammen. Det kolde smør hakkes i. Rør æg og sukker sammen. Det hele æltes sammen. Dejen rulles ud i 1½ m.m.’s tykkelse og stikkes ud i runde kager, som lægges på bagepapir.
Bages i en forvarmet ovn i 6-8 min. ved 200 grader.
Bundene afkøles på en bagerist.
Kagecreme:
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
3 tsk. maizena
2½ dl. fløde 13%
1 tsk. vanillesukker
Sådan gør du:
Pisk æggeblommer, sukker, maizena og fløde sammen i en gryde.
Bring cremen langsomt i kog under piskning.
Smag til med vanille.
Pisk af og til i cremen, mens den køler af.
Cappuccinoglasur:
50 g. florsukker (ca. 1 dl.)
1 spsk. varm cappuccino (lavet på instant cappucinopulver)
Desuden bruges:
Lidt rødt syltetøj
Chokolade mocca kaffebønne
Halvdelen af bundene dækkes af creme (i midten laves en lille fordybning og en tsk. rød syltetøj lægges deri) – på resten af kagerne smøres glasuren på – læg de to kager sammen og pynt med en chokolade moccabønne.
Tips og idéer:
Kagerne kan bages i forvejen. Opbevares i kagedåse med tætsluttende låg.
Lægges først sammen kort inden de skal serveres.
I stedet for kagecreme kan en rest prinsessebudding bruges, den skal blot røres godt sammen.