Mokkais













Mokkais

Ingredienser:
40 g smuttede mandler
40 g blød nougat
6 små makroner
6 past. æggeblommer
6 spsk. flormelis
2 tsk. vanillesukker
2 spsk. pulverkaffe
½ l piskefløde
6 past. æggehvider

Sådan gør du:
Start med at sætte aluminiumsformen i fryseren.
Hak de smuttede mandler og skær den bløde nougat i små tern samt knus makronerne.
Pisk æggeblommerne meget luftigt med flormelis. Vanillesukker og kaffepulver røres i. Nu blandes mandler, nougat og makroner i.
Piskefløden piskes stiv. Æggehviderne piskes stive.
Alt vendes forsigtigt sammen, hvorefter ismassen kommes i den kolde form. Efter 30 min. røres der i ismassen og yderligere igen efter 30 min. for at undgå krystaller.
Isen skal fryses mindst 5 timer.
Ved servering kugles isen op og pyntes med knuste chokolademokkabønner.
En lækker anretning er en tern Brownie samt denne is.
Se opskrift på Brownies med hvid chokolade.



Comments are closed.