Moussaka
Græsk nationalret
Ingredienser til 4 personer:
auberginer 250 g. = 1-2 stk.
courgetter 400 g. = 2-3 stk.
1 stort løg = 150 g.
2 store bagekartofler
1 fed hvidløg
500 g. hakket oksekød (8-12% fedt)
1 dåse flåede tomater
græsk krydderi fra Santa Maria
salt, peber
olivenolie
Bechamelsauce af:
40 g. smør
40 g. hvedemel
4-5 dl. mælk
75 g. reven Mozzarella ost
salt og peber
Du gør sådan:
Auberginer, gourgetter og kartofler skives ud og vendes hver for sig i den varme olie.
Et finthakket løg samt knust hvidløg brunes sammen med det hakkede kød.
De flåede tomater tilsættes og kødsovsen smages til med salt, peber og græsk krydderi.
Bechamel-saucen laves som afbagning og smages til med reven ost, salt og peber.
Et ovnfast fad smøres med lidt olie. Læg fars, courgetter, kartofler og auberginer lagvis. Hæld bechamelsaucen over. Drys med ekstra ost.
Retten bages i en forvarmet ovn i 30 min ved 200°
Server direkte fra ovnen
Forslag:
Server evt. grøn salat og flute til retten
Godt med et glas rødvin til.
kunne i skrive lidt mere fakta,for jeg arbejder med en stil , der handler om grækenland.
k.h hjalte