Moussaka Græsk Nationalret













Moussaka
Græsk nationalret

Ingredienser til 4 personer:
auberginer 250 g. = 1-2 stk.
courgetter 400 g. = 2-3 stk.
1 stort løg = 150 g.
2 store bagekartofler
1 fed hvidløg
500 g. hakket oksekød (8-12% fedt)
1 dåse flåede tomater
græsk krydderi fra Santa Maria
salt, peber
olivenolie

Bechamelsauce af:
40 g. smør
40 g. hvedemel
4-5 dl. mælk
75 g. reven Mozzarella ost
salt og peber

Du gør sådan:
Auberginer, gourgetter og kartofler skives ud og vendes hver for sig i den varme olie.
Et finthakket løg samt knust hvidløg brunes sammen med det hakkede kød.
De flåede tomater tilsættes og kødsovsen smages til med salt, peber og græsk krydderi.
Bechamel-saucen laves som afbagning og smages til med reven ost, salt og peber.
Et ovnfast fad smøres med lidt olie. Læg  fars, courgetter, kartofler og auberginer lagvis. Hæld bechamelsaucen over. Drys med ekstra  ost.
Retten bages i en forvarmet ovn i 30 min ved 200°

Server direkte fra ovnen 

Forslag:
Server evt. grøn salat og flute til retten

Godt med et glas rødvin til.



1 kommentar til “Moussaka Græsk Nationalret”

  1. Hjalte A.V.A siger:

    kunne i skrive lidt mere fakta,for jeg arbejder med en stil , der handler om grækenland.
    k.h hjalte