Muffins med æblestykker
Ingredienser til 24 stykker
1½ dl rapsolie
1 dl mælk
3 æg
250 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
300 g hvedemel
Fyld:
2-3 syrlige æbler
stødt kanel
ca. 1 spsk rørsukker
Du gør sådan:
Dejen kan med fordel røres i en foodprocessor.
Hæld olie, mælk, æg, sukker, vaniljesukker og bagepulver i beholderen og rør det godt sammen. Melet kommes i lidt ad gangen.
Dejen fordeles i 24 papirforme. For at kagerne skal holde faconen, sætter jeg papirformene i muffinsforme.
Æblerne skrælles, skæres i små tern og vendes i kanel.
Æblestykkerne trykkes let ned i dejen – 3 stykker i hver muffin. Rørsukker drysses ovenpå, og kagerne bages midt i ovnen ved 175 grader ca. 20 minutter.
Er nemme at have med på skovtur.
En lækkerbid til madkassen.
Lidt mere luksus: så server creme fraiche til.