Muffins med rabarber
Ingredienser:
125 g. smør
125 g. sukker
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
175 g. rensede vinrabarber skåret i små stykker 1-1½ cm
Kompot:
125 g. rensede vinrabarber
1 spsk. vand
100 g. puddersukker
Sådan gør du:
Smør og sukker piskes sammen og æggene røres i ét ad gangen. Mel og bagepulver sigtes over dejen. Rabarberne hældes i, og det hele røres godt sammen.
Dejen kommes i 12 smurte muffinsforme, som bages i 25 minutter ved 175 grader.
Kompotten sættes over og småsimrer i 10 minutter.
Når den er afkølet, er den klar til at blive serveret sammen med de nybagte muffins.
Forslag:
1: server evt. også flødeskum hertil.
2: cremefraiche rørt op med lidt vanille kan også bruges.
3: eller rørt flødeis.
Viden:
Der findes 40 forskellige arter af rabarber. Herhjemme er vinrabarber med sine tynde, højrøde stilke velegnede til især kompot.
Rabarber indeholder bl.a. citronsyre, oxalsyre og æblesyre.
Hvilken temperatur skal de bages ved? Og hvor store stykker skal rabarberne snittes i?
hej Canilla
ups, det var jo hele to vigtige ting, jeg havde glemt at skrive
godt at du skrev til mig – TAK -
rabarberne skæres i små stykker, 1-1½ cm og kagerne bages ved 175 grader
alt er nu rettet i opskriften
fortsat god bagelyst fra Anni