Muffins med rabarber













Muffins med rabarber

Ingredienser:
125 g. smør
125 g. sukker
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
175 g. rensede vinrabarber skåret i små stykker 1-1½ cm

Kompot:
125 g. rensede vinrabarber
1 spsk. vand
100 g. puddersukker

Sådan gør du:
Smør og sukker piskes sammen og æggene røres i ét ad gangen. Mel og bagepulver sigtes over dejen. Rabarberne hældes i, og det hele røres godt sammen.
Dejen kommes i 12 smurte muffinsforme, som bages i 25 minutter ved 175 grader.
Kompotten sættes over og småsimrer i 10 minutter.
Når den er afkølet, er den klar til at blive serveret sammen med de nybagte muffins.

Forslag:
1: server evt. også flødeskum hertil.
2: cremefraiche rørt op med lidt vanille kan også bruges.
3: eller rørt flødeis.

Viden:
Der findes 40 forskellige arter af rabarber. Herhjemme er vinrabarber med sine tynde, højrøde stilke velegnede til især kompot.
Rabarber indeholder bl.a. citronsyre, oxalsyre og æblesyre.



2 kommentarer til “Muffins med rabarber”

  1. camilla siger:

    Hvilken temperatur skal de bages ved? Og hvor store stykker skal rabarberne snittes i?

  2. Anni siger:

    hej Canilla
    ups, det var jo hele to vigtige ting, jeg havde glemt at skrive
    godt at du skrev til mig – TAK -
    rabarberne skæres i små stykker, 1-1½ cm og kagerne bages ved 175 grader
    alt er nu rettet i opskriften
    fortsat god bagelyst fra Anni