Nøddekage med chokoladeovertræk













Nøddekage med chokoladeovertræk

Ingredienser:
3 store æg
75 g. smør
150 g. sukker
100 g. hasselnøddekerner
100 g. valnøddekerner
2 spsk. portvin
1 dl. fløde
2 tsk. bagepulver
100 g. hvedemel
50 g. + 175 g. mørk chokolade

Du gør sådan:
Tænd ovnen på 175 grader.
Del æggene og pisk hviderne stive. Rør smørret hvidt med sukker og rør æggeblommerne i smørdejen – én ad gangen.
Tag nogle nøddekerner fra til pynt og hak hasselnødderne fint og valnødderne groft. De hakkede nøddekerner blandes med lidt af melet. Sigt resten af melet med bagepulver og rør det i smørdejen skiftevis med portvin og fløde. Rør de hakkede, melede nøddekerner i sammen med 50 g. groftrevet chokolade. De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Smør en randform med smør og drys med rasp. Fyld dejen i og bag kagen i 40 minutter på ovnens nederste ribbe.
Lad kagen afkøle lidt inden den vendes ud til yderlig afkøling på en bagerist.
Smelt resten af chokoladen ved meget svag varme.
Læg bagepapir under bageristen og hæld den smeltede chokolade over kagen. Skrab den chokolade op, der løber ned, og læg den over kagen. Pynt med nøddekerner inden chokoladen stivner helt.

Tips:
Kagen kan fryses, men da må du vente med at overtrække den med chokoladen, til den er optøet.

Forslag:
Kagen kan bruges som dessert. Server da enten rørt is eller creme fraiche dertil.



1 kommentar til “Nøddekage med chokoladeovertræk”

  1. tove siger:

    Denne kage er superlækker
    har gemt den i mine opskrifter