Nakkekam med valnødder og abrikoser













Nakkekam med valnødder og abrikoser

Ingredienser til 6 personer:
1½ kg nakkekam uden spæk
akaciehonning

Fyld:
3 forårsløg
300 g bløde og saftige abrikoser
150 g valnødder
salt og peber
smør til bruning

Tilbehør:
små runde kartofler
ramsløg
smør

Du gør sådan:
Forårsløg skæres i tynde stykker, abrikoserne i små terninger og valnødderne hakkes groft. Smør brunes, og de tre ingredienser svitses deri. Smages til med salt og peber og fyldet afkøles. Ca. 2/3 af fyldet blendes ganske lidt til en grov masse.
I kødet lægges flere snit på langs, så man får et stort fladt stykke kød. Den blendede masse fordeles herpå; tril det sammen på den lange led og snør det godt sammen med bomuldsgarnet.
Stegen brunes i smør og krydres med salt og peber.
Læg nu stegen i et ovnfast fad, (evt. en stegeso), hæld lidt vand ved og steg i ovnen til kødet er mørt, ca. 1½ time ved 225 grader. Hæld skyen fra til sauce. Læg det resterende fyld ved siden af stegen, hæld lidt akaciehonning over det hele og steg færdig, ca. 15 minutter.
Skyen koges ind, kan evt. jævnes lidt.
Kartoflerne, som i mellemtiden er kogt, sauteres på en stor pande med smør og ramsløg. (OBS de skal ikke pilles)
Bomuldsgarnet fjernes, og stegen skæres i skiver.
Velbekomme.



Comments are closed.