Pandekager med kogt skinke
4 personer
Ingredienser til pandekager:
60 g. hirseflager
60 g. hvedemel
3 dl. mælk
3 æg
1 nip salt
½-1 dl. vand
50 g. smør
Ingredienser til skinkefyldet:
35 g. smør
3 spsk. hvedemel (30 g.)
3 dl. mælk
50 g. reven emmentaler
100 g. kogt skinke i tern eller strimler
50 g. grofthakkede valnødder
salt og friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
Du gør sådan:
Bland hirse, mel, mælk og de sammenpiskede æg. Lad dejen hvile et par timer.
Fortynd evt. med vand og rør det smeltede og lune smør i. Bag tynde pandekager af dejen. Det er kun til den første pandekage, at der skal fedtstof på stegepanden.
Fyldet:
smelt smørret, afbag med melet og spæd med mælken under omrøring. Lad sovsen småkoge i 10 min., rør ost, kød og nødder i. Smag til med salt, peber og muskat. Lad sovsen køle af.
Læg 1½ spsk. af stuvningen på hver pandekage, som trilles sammen. Læg dem med sammenføjningen nedad i et smurt, ovnfast fad. Pandekagerne pensles let med smeltet smør – dæk med folie – sæt fadet i en 200 grader varm ovn. Efter 10-15 min. er de gennemvarme og klar til servering..
En skål med grøn salat passer fint hertil.