Råkost med gulerødder, abrikos og ananas
2 personer
Ingredienser:
150 g groftrevne gulerødder
6 lyse, bløde, tørrede abrikoser
125 g ananas i terninger
Dressing:
saft og revet skal af 1 appelsin
1 tsk honning
lidt frisk citrontimian
1 spsk citronsaft
1½ spsk rapsolie
salt og citronpeber
Yderligere skal bruges:
en lille håndfuld saltede og ristede cashewnødder
groft brød (se boller med havregryn)
Sådan gør du:
Riv skallen af appelsinen og gem den. Kog appelsin- og citronsaft med honning og timian, det skal kun lige koge op. Pisk olien i og smag til med salt og citronpeber. Dressingen afkøler helt.
Skræl og riv gulerødderne groft. Klip abrikoserne i små stykker og bland begge dele med ananasstykkerne.
Vend den afkølede dressing i.
Servering:
Spis salaten med et drys af cashewnødder og lidt af den revne skal.
Husk et godt brød dertil.