Risengrød













Risengrød

Ingredienser til 2 personer:
100 g grødris
2 dl vand
6 dl mælk
en anelse salt

Tilbehør:
smørklat
4-5 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel

Du gør sådan:
Vandet bringes i kog, og de skyllede ris tilsættes. Risene koger nu i vandet et par min. hvorefter mælken tilsættes, og retten bringes i kog under omrøring.
Grøden koger ca. 40 minutter ved svag varme. Rør jævnligt så den ikke brænder på. Sluk for den færdige grød og tag den fra varmen. Rør først saltet i når grøden er gået af kog, ellers kan mælken skille.
Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at man mindsker risikoen for, at grøden brænder på.

Kanelsukkeret serveres til den varme grød sammen med smør.
Sød øl eller rødt saftevand drikkes dertil.

OBS: kog ikke grøden i en aluminiumsgryde, da den kan misfarve grøden.

Tips:

1: risengrøden kan koge i en stege/kogepose; kom ingredienserne i og kom posen i kogende vand, lad åbningen hænge ud over kanten, hold evt. på plads med en klemme og læg grydelåget på. Koges i ca. 50 minutter

2: grøden kan også koges i ”høkasse”, det vil i vore dage sige, at gryden, når grøden har kogt i 10 minutter, pakkes ind i et tykt tæppe og anbringes under en dyne 2-3 timer. Beregn da lidt mindre væske.
Grøden koges op og smages til med salt.

3: har man en rest risengrød tilbage, kan den bruges til klatkager.

4: se evt. opskrift på Risengrødskage.

5: se evt. opskrift på Ris a´la mande

Morgenmad – forret – hovedret



Comments are closed.