Risengrødskage fra Sverige













Risengrødskage fra Sverige

Ingredienser:
1½ dl. (130 g.) rundkornede risengryn
3 dl. kaffefløde
7 dl. sødmælk
½ tsk. salt
1 spsk. smør

2 spsk. sukker
1 brev stødt safran
10 g. (15 stk.), smuttede, hakkede mandler
4 æg

Du gør sådan:
Kog mælk og fløde op, hæld risengrynene i og tilsæt salt og smør. Lad grynene koge ved svag varme i 35 minutter – rør jævnligt i grøden.
Hvis grøden virker for tyk, når den er afkølet, spædes med lidt mælk.
Tilsæt sukker, stødt safran og mandler og rør æggene i et ad gangen.
Hæld dejen i en smurt tærteform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 40 minutter.
Serveres afkølet med syltetøj og let pisket flødeskum.

Forslag:
1: kagen kan laves på rester af julens risengrød. Spæd da med lidt fløde og tilbered i øvrigt,
     som opskriften angiver.



Comments are closed.