Rugbrød













Rugbrød

Ingredienser:
1½ dl. vand
50 g. knækkede rugkerner
50 g. solsikkekerner
4 dl. kærnemælk
75 g. gær
1 spsk. salt
2 spsk. sirup
½ tsk. knust fennikel
500 g. rugmel
250 g. hvedemel

Sådan gør du:
Kog de knækkede rugkerner og solsikkekerner med vandet et par minutter, hvorefter kærnemælken hældes i, så det bliver fingervarmt, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup ogknust fennikel.
Rør al rugmelet i. Rør derefter hvedemel i lidt ad gangen. Det kan være lidt forskelligt hvor meget hvedemel, dejen kan optage. Ælt dejen længe og godt igennem.
Form dejen til et aflangt brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dusch brødet med vand, og dæk det med et fugtigt klæde, og lad det hæve lunt 1 time.
Sæt ovnen på 200 grader og bag brødet på nederste ovnrille i 1 time – under bagningen skal brødet dusches med vand mindst tre gange.
Når brødet er færdigbagt, skal det dusches lige med det samme, det tages ud af ovnen. Afkøler på bagerist med et klæde over, så forbliver skorpen blød.



Comments are closed.