Sandkage af æggehvider
Ingredienser:
250 g. smør
250 g. sukker
250 g. hvedemel
6-8 æggehvider
Du gør sådan:
Smør og sukker piskes godt sammen med elpisker.
Sigtet hvedemel tilsættes lidt efter lidt.
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen;
(bruger du el-pisker, da sæt den på laveste hastighed).
Dejen fordeles i to smørsmurte kageforme og bages et kvarter i en 200 grader varm ovn, derefter fem kvarter ved 150 grader.
Stik kagen med en strikkepind. Hænger der ingen dej fast, er kagen færdig. Skal stå 5 min. i formen. Løsn med en kniv langs kanten og vend kagerne ud på en bagerist. Skær ikke i kagen før den er blevet helt kold.
Der kan varieres med forskelligt fyld.
Fyld 1:
Reven skal af 1 usprøjtet citron, (røres i sammen med melet)
Fyld 2:
Korn af 1 vanillestang, som da røres med smørret.
Fyld 3:
150 g. grofthakkede cocktailbær. Disse vendes i lidt af melet, inden de røres med i dejen.