Sandwich æblekage













Sandwich æblekage

Ingredienser:
175 g smør
175 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. vanillesukker
900 g æbler eks. skræl og kernehus
2 barneske kanel
4 spsk. rørsukker

Du gør sådan:
Smør og sukker piskes grundigt sammen.
Æggene tilsættes ét ad gangen, og der piskes grundigt ind imellem.
Hvedemel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og røres i dejen ad to gange.
Tænd nu ovnen og sæt temperaturen på 180 grader ved varmluft.
Skræl æblerne så du får 900 g ud af dem. Æblestykkerne skæres i både.
En springform med en diameter på 26 cm. fores med bagepapir, og halvdelen af æblerne lægges ovenpå. Halvdelen af kanelsukkeret drysses på æblerne. Hæld nu al dejen som andet lag og fordel resten af æblerne ovenpå dejen. Slut nu af øverst med resten af kanelsukkeret.
Kagen bages 1 time.

Tilbehør:
38 % creme fraiche rørt med lidt vanillekorn og flormelis

Note:
Kagen nydes, mens den er lunken, men kan sagtens bages dagen før og da evt. lune den et kvarter ved 200 grader eller spises kold.
Flødeskum eller soft ice kan sagtens bruges i stedet for creme fraiche.

Har du ikke selv æbler i have, så find en, hvor der er mange, bank på
døren og spørg, om de selv kan bruge dem alle. Mange mennesker lader bare æblerne falde ned og udnytter ikke denne dejlige frugt.



1 kommentar til “Sandwich æblekage”

  1. Sussi siger:

    Jeg har lige bagt denne skønne og nemme æblekage. I stedet for kanel og rørsukker, brugte jeg bare den kanelsukker, vi plejer at bruge til risengrød, og så havde jeg ikke lige 900 g æbler, kun ca. 500 g, men den blev rigtig lækker alligevel. Til kagen serverede jeg cremefraiche 18% rørt med almindelig vanillesukker.
    Tak for en god og meget nem opskrift på en kage som flere gerne ville have flere stykker af.