Skærekage bagt med friske figner
Ingredienser:
150 g mandler
4 æg
175 g sukker
100 g hvedemel
50 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
9-10 store modne figner
3 tsk. kanel
3 tsk. sukker
Serveres evt. med:
flødeskum, vanilleis eller creme fraiche
Du gør sådan:
Kog mandlerne i ca. 2 minutter. Afkøles hurtigt i koldt vand; smuttes og blendes fint.
Æggehviderne piskes næsten stive, 50 g af sukkeret tilsættes, og der piskes nu, til hviderne er helt stive.
Vend mandlerne og yderligere 50 g af sukkeret i.
Pisk æggeblommerne lyse med resten af sukkeret (75 g.). Sigt de to slags mel og bagepulver i og vend det sammen.
Vend mandelblandingen i med luftige tag, og dejen kommes nu i en 30 x 20 cm stor, smørsmurt og sukkerdrysset form.
Fignerne halveres, og skærefladen dyppes i sukker-kanelblandingen, så det hænger godt fast. Fignerne fordeles på kagen, som bages i en forvarmet ovn ved 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.