Skolekage













 

Skolekage

 

Ingredienser:

500 g. bagemargarine

500 g. sukker

4 æg

4 dråber mandelessens

6 tsk. grøn frugtfarve

500 g. hvedemel

3 tsk. bagepulver

3 dl. mælk

 

Glasur:

250 g. flormelis

4 spsk. kakao

4 spsk. kogende vand

 

Du gør sådan:

Fedtstof og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i – ét ad gangen og rør godt hver gang. Mandelessens og frugtfarve røres med.

Mel og bagepulver sigtes sammen, og skiftevis med mælken røres det hele sammen.

Dejen kommes i en smurt og meldrysset bradepande (38 x 24 cm.).

Bages i 35 min. ved 200 grader i en forvarmet ovn.

 

Glasuren røres sammen og kommes på kagen, når den er afkølet lidt.

 

Idé:

I stedet for glasur kan man lægge mørk pålægschokolade på den færdigbagte varme kage. Stykkerne lægges tæt. De smelter hurtigt og er nemme at smøre ud med en varm kniv.

Evt.: lav et smukt mønster med en gaffel.

 

 På grund af den giftigt grønne farve hed kagen ikke andet end: BLADANKAGE  da mine børn gik i skole. Den var meget populær at komme hjem til og nem at have med til klassen.

 

Praktisk:

Hvis man ikke har noget imod lidt ekstra opvask, kan man med fordel røre alle ingredienser (med undtagelse af mel og bagepulver) sammen i en food-processor. Den sammenrørte masse hældes op i et stort fad, og sigtet mel og bagepulver røres i med en hånd-elpisker.



Comments are closed.