Skolekage
Ingredienser:
500 g. bagemargarine
500 g. sukker
4 æg
4 dråber mandelessens
6 tsk. grøn frugtfarve
500 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 dl. mælk
Glasur:
250 g. flormelis
4 spsk. kakao
4 spsk. kogende vand
Du gør sådan:
Fedtstof og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i – ét ad gangen og rør godt hver gang. Mandelessens og frugtfarve røres med.
Mel og bagepulver sigtes sammen, og skiftevis med mælken røres det hele sammen.
Dejen kommes i en smurt og meldrysset bradepande (38 x 24 cm.).
Bages i 35 min. ved 200 grader i en forvarmet ovn.
Glasuren røres sammen og kommes på kagen, når den er afkølet lidt.
Idé:
I stedet for glasur kan man lægge mørk pålægschokolade på den færdigbagte varme kage. Stykkerne lægges tæt. De smelter hurtigt og er nemme at smøre ud med en varm kniv.
Evt.: lav et smukt mønster med en gaffel.
På grund af den giftigt grønne farve hed kagen ikke andet end: BLADANKAGE da mine børn gik i skole. Den var meget populær at komme hjem til og nem at have med til klassen.
Praktisk:
Hvis man ikke har noget imod lidt ekstra opvask, kan man med fordel røre alle ingredienser (med undtagelse af mel og bagepulver) sammen i en food-processor. Den sammenrørte masse hældes op i et stort fad, og sigtet mel og bagepulver røres i med en hånd-elpisker.