Småkager med citron













Småkager med citron

Ingredienser:
100 g. smør
150 g. hvedemel
100 g. sukker
½ tsk. hjortetaksalt
saft af en citron
revet skal af 1 usprøjtet citron
1 æg

Pynt:
rest fra ægget
groft te-sukker

Du gør sådan:
Smørret smuldres ind i melet til en grynet masse og kom sukker, der er blandet med hjortetaksaltet, i. Riv skallen på citronen fint, og kom det i dejen. Pisk citronsaft og æg sammen og saml dejen med ca. ¾ af æg/citronsaft.
Rul dejen ud i fingertykke stænger, som lægges 1 time i køleskab.
Læg så stængerne på bagepapir og tryk dem lidt flade. De pensles nu med resten af ægge-blandingen. Drys groft te-sukker på. Skær dejstængerne i småkagestørelse og bag dem i 10 minutter ved 185 grader på ovnens midterste ribbe.

Af denne portion bliver der 80 stykker småkager med en samlet vægt på 400 g.



1 kommentar til “Småkager med citron”

  1. Annemarie S siger:

    Disse småkager er supergode!

    Sprøde og skønne i smagen. Det er nemmere at skære dem helt fint – så er de bedst – hvis rullerne puttes ½ time i fryseren efter de har hvilet på køl. Det var lige dem jeg ledte efter!

Skriv en kommentar