Kakao småkager













Kakao småkager.

Ingredienser til 90 stykker chokoladesnitter:
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g sukker
2 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
200 g smør
1 æg

Endvidere bruges:
1 æggehvide
perlesukker

Man gør sådan:
Bland mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og kakao i en røreskål.
Hak smørret ud i blandingen med en kniv og smuldr det med fingrene.
Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt dejen, til den er lind.
Tril dejen til 8 stænger, som lægges på bageplade med bagepapir. Hver stang trykkes ret flad.
Pensl med sammenpisket hvide og drys med perlesukker.
Bages ved 200 grader i 15-18 min. på rille nr. 2 fra oven.

Når kagerne tages ud af ovnen, skæres de straks i snitter på skrå.
Afkøles og opbevares i kagedåse.

Lidt historie:
Småkagen har i familien været populær siden 1970, bl.a. fordi den er nem for børn at være med til at lave, og den er lækker til kaffe.

Bag evt. dobbelt portion da småkagerne er fryseegnede.
Brug en plastbøtte med låg så de ikke går i stykker



Comments are closed.