Småkager med kakao fra Strandgården
Ingredienser til ca. 135 stk.:
300 g. hvedemel
200 g. smør
125 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. kakao
Sådan gør du:
Smørret smuldres i hvedemelet.
Sukker og vanillesukker tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Nu deles den i 2 lige store dele.
I den ene halvdel af dejen æltes kakaoen ind.
Nu deles både den lyse og mørke dej i hver to lige store stykker, der rulles ud til pølser.
De 4 ruller lægges nu sammen til én rulle og trykkes godt sammen. Rullerne lægges i køleskab 1 time.
Skæres senere ud i mellem-tykke skiver, som lægges på bagepapir.
Bages ved 225˚ i 6-7 min. midt i ovnen
Historie:
Opskriften har jeg arvet fra min svigermor på Amager tilbage i 1969.
Tænk over følgende:
Hvis man handler på tilbud, kan man bage disse småkager for 12 kroner. Da der bliver 575 gram færdige småkager giver dette en kilo pris på 20 kroner – tankevækkende – ikke?
Jeg synes det er umuligt at rulle det til nogen form for pølse…
jeg tror at du har haft mel på bordet, og så kan du ikke få rullerne til at hæfte – prøv igen – god bagelyst med venlig hilsen Anni
Det var nogle satans gode krabater anni. god svigermor du har.
det er en virkelig lækker opskrift – jeg har også prøvet at pifte den lidt op med kaffe i kakaodejen og lidt appelsinsaft i den lyse dej… MMMHHH siger jeg bare
De er super gode
Men får kun halvdelen af det antal som der står, synes ellers ikke de er specielt store nu?
Gør du noget specielt for at få så mange, eller er dine bare meget små?
Tak – dejligt at få positiv tilbagemelding.
Måske er mine småkager skåret lidt tyndere end dine. Diameteren er ca. 2½-3 cm.
med venlig hilsen Anni