Småkager med marcipan
de luxe småkager
Ingredienser:
200 g. smør
85 g. flormelis
50 g. marcipanmasse
1 tsk. vanillesukker
revet skal af ½ usprøjtet citron
225 g. hvedemel
Pynt:
1 æggeblomme
tesukker
Sådan gør du:
På den fine side af rivejernet rives den gule skal af ½ citron.
Riv marcipanmassen på den grove side af rivejernet.
Alle ingredienser blandes nu og æltes til en smidig dej.
Deles til 3 kugler, som hver trilles til stænger med en diameter på ca. 4 cm.
Sæt rullerne i køleskab i 1 time.
Æggeblommen hældes på et lille aflangt fad, hvor du nu triller dejrullerne, derefter lægges rullen over på et andet fad med tesukker. Tryk sukkeret godt fast. Rullerne skæres nu i skiver på ca. ½ cm. tykkelse. Lægges på bagepapir.
Bages midt i ovnen ved 185 grader i 10 minutter.
Der bliver 95-100 stykker småkager med en samlet vægt på 575 g.
Denne småkage har en så enestående smag og
konsistens, at den må tildeles småkagernes
premier cru, og dens navn -skrevet med ver-
saler- burde alene være:
“S M Å K A G E N”,
så det klart fremgår, at alle andre typer
ikke fortjener omtale.
DIXI
Prøv med muscovadosukker i stedet for tesukker, så bliver de endnu bedre!